Infiltrații cu PRP în tratamentul gonartrozei și afecțiunilor umărului

Gonartroza
14 septembrie 2023
Herniile de disc vs. discopatii
14 septembrie 2023

Infiltrații cu PRP în tratamentul gonartrozei și afecțiunilor umărului

Infiltrații cu PRP în tratamentul gonartrozei și afecțiunilor umărului: eficiență și beneficii

 

     În ultimii 40 de ani a existat o evoluție continuă a tehnologiilor și a tratamentelor în domeniul tratamentelor artrozelor. Printre aceste tehnologii, infiltratiile cu PRP (plasmă bogată în trombocite) au câștigat tot mai multă atenție ca opțiune de tratament pentru afecțiuni precum gonartroza și afecțiunile umărului. În acest articol, voi explora ce înseamnă infiltratiile cu PRP și cum pot fi ele utile în tratamentul acestor două afecțiuni ortopedice.

    PRP este o procedură în care sângele propriu al pacientului este prelevat și procesat pentru a se obține o concentrație crescută de trombocite. Trombocitele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor. După prelucrarea sângelui, concentrația crescută de trombocite este injectată în zona afectată, cum ar fi articulația genunchiului sau umărului, pentru a ajuta la repararea țesutului și la reducerea inflamației.

 

Cum funcționează infiltratiile cu PRP?

Infiltratiile cu PRP au următoarele efecte benefice în tratamentul gonartrozei și al afecțiunilor umărului:

  • Repararea țesutului: PRP conține factori de creștere care stimulează repararea cartilajului articular deteriorat în cazul gonartrozei sau a tendonului afectat în cazul afecțiunilor umărului. Acest lucru poate încetini progresia bolii și poate contribui la refacerea funcției articulare.
  • Reducerea inflamației: Trombocitele din PRP eliberează factori antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației în jurul articulației sau a umărului. Acest lucru poate duce la scăderea durerii și a disconfortului.
  • Stimularea circulației sanguine: PRP poate îmbunătăți fluxul de sânge către zona afectată, ceea ce poate spori procesul de vindecare și poate aduce mai multe substanțe nutritive în țesuturile deteriorate.

 

De ce sunt utile infiltratiile cu PRP în gonartroză și afecțiuni ale umărului?

Infiltratiile cu PRP sunt utile în aceste afecțiuni ortopedice din mai multe motive:

  • Tratament minim invaziv: Infiltratiile cu PRP sunt proceduri minim invazive care nu necesită intervenții chirurgicale majore. Acest lucru reduce riscul și timpul de recuperare postoperatorie.
  • Rezultate durabile: Studiile au arătat că tratamentul cu PRP poate oferi rezultate durabile, cu efecte benefice care pot persista pe termen lung.
  • Opțiune pentru pacienții care nu pot beneficia de alte tratamente: Pentru unii pacienți, în special cei care nu sunt candidați buni pentru intervenții chirurgicale, infiltratiile cu PRP pot reprezenta o opțiune viabilă de tratament.

Infiltratiile cu PRP reprezintă o opțiune terapeutică promițătoare în tratamentul gonartrozei și al afecțiunilor umărului. Cu avantajele lor de a fi minim invazive, de a stimula vindecarea și de a reduce inflamația, aceste proceduri pot oferi alinare și îmbunătățirea calității vieții pacienților.  De asemenea, infiltrațiile PRP se pot combina excelent cu infiltrațiile cu ozon.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>