Infertilitate

Problema reala

In ziua de azi, infertilitatea reprezinta o reala problema pentru aproape 20% din cupluri. In peste jumatate din cazuri, problema este generata de infertilitatea masculina, pentru o cincime nu se pot determina cauzele, iar in rest, factorii feminini sunt de mai multe tipuri. Poate fi vorba de o disfunctie ovulatorie, de afectarea trompelor uterine, de endometrioza, de afectarea uterului, colului uterin sau a vaginului, ori de probleme imunologice.

Tratament


Pentru femei, insuflatiile vaginale cu ozon reprezinta un tratament natural al infertilitatii, deoarece au efect pe unele din cauzele acesteia. De exemplu, actioneaza excelent pe ovarele micropolichistice si regleaza menstruatia. Daca adaugam si autohemoterapia majora, atunci putem discuta si de o reechilibrare hormanala. In cazul bolilor inflamatorii pelvine, ozonul ajuta la "curatarea" trompelor de infectie (fiind un excelent antibiotic si antiinflamator), dar si la regenerarea tesuturilor. De asemenea, in cazurile in care mucusul cervical este prea dens, sau are un ph nepotrivit, insuflatiile vaginale vor duce la reglarea acestuia (ozonul este o solutie excelenta pentru candidozele recidivante si rezistente la tratament conventional, deoarece el este un antibiotic cu care corpul nu s-a mai intalnit, iar microbii nu au dezvoltat rezistenta impotriva sa). In cazul unor disfunctii imunologice, cum ar fi dezvoltarea de anticorpi antispermatici, nu exita studii de caz specifice, dar plecand de la efectul ozonului in alte maladii imunologice, une are rol imunomodulator, poate fi o solutie naturala.
In cazul disfunctiilor masculine, principala metoda de tratament cu ozon este autohemoterapia majora. Astfel, bazandu-ne pe cresterea oxigenarii tesuturilor periferice, pe efectul dovedit de angiogeneza si antiinflamator, incercam cresterea numarului de spermatozoizi viabili printr-o mai buna functionare a testiculelor. S-a remarcat ca, in cursul tratamentelor cu ozon pentru a obtine efecte cardioprotectoare, pacientii au marturisit ca viata sexuala li s-a imbunatatit semnificativ. Explicatia este, tocmai, cresterea vascularizarii si reglarea la nivel hormonal.
Tratamentul presupune sedinte pe parcursul a catorva luni, alternand diversele forme de administrare a ozonului (autohemoterapie majora, insuflatii vaginale, sauna cu ozon si electroterapie). Cum stitul de viata si factorii de mediu afecteaza din ce in ce mai mult cuplurile adulte, tratamentul de preventie cu ozon, pentru stress, anxietate si oboseala cronica este recomandat si in cazul celor cu probleme de infertilitate.
//]]>