Terapia Vampir – PRP

Infiltratiile intraarticulare cu plasma imbogatita cu trombocite reprezinta un mod prin care ne ajutam organismal sa reactioneze pozitiv in fata unor trauma la nivelul genunchilor, umerilor sau al soldului. Fie ca vorbim de gonartroza, coxartroza, sau de artrita periscapulohumerala, infiltratia cu plasma va reduce semnificativ inflamatia si grabi procesul de “reparare” a articulatiei.

Cum se intampla acest lucru?
Este vorba de celulele numite “trombocite”, care pot repara in mod natura diversele trauma suferite de organe sau tesuturi. Cu toate ca cei mai multi oameni le cunosc doar pentru rolul lor de a forma cheaguri de sange (trombi) si de a opri astfel sangerarile, trombocitele sunt inzestrate cu foarte multe calitati. Printre acestea, ele contin factori de crestere, care declanseaza procesul de reparare tisulara, in functie de tipul tesutului afectat: piele, cartilaj, muschi, nerv, endoteliu vascular, etc.

Concret,se recolteaza una sau doua eprubete de sange (in functie de cate articulatii sunt afectate) si se centrifugheaza. Un gel special va separa plasma si trombocitele de restul elementelor sangvine. Rezultatul se numeste P.R.P. (platelet rich plasma), sau in traducere: plasma bogata in trombocite. Acest preparat 100% natural si 100% compatibil cu pacientul va fi apoi injectat in artriculatie.

Procedura este minim dureroasa, deoarece acele sunt subtiri. Rar se face si o anestezie locala, deoarece de multe ori, intepatura necesara pentru anestezie este mai dureroasa decat infiltratia cu PRP. Tehnica se bazeaza pe un principiu simplu: ajuta corpul sa se repare, prin injectarea unui concentrat de factori de crestere la locul leziunii.
//]]>