Oboseala cronica

Revitalizare si refacere cu ozonoterapie!

Unul din domeniile in care terapia cu ozon are rezultate excelente este tratamentul naturist al oboselii cronice! Imposibilitatea de a ne relaxa fizic si psihic intre provocarile vietii de zi cu zi, duce in timp la cronicizarea starii de oboseala. Sanatatea nu inseamna lipsa durerii. De cele mai multe ori, durerea apare cand modificarile starii de sanatate sunt de o gravitate impresionanta. Sanatatea inseamna o stare de bine general. Iar aceasta stare este influentata de stress, de activitatea zilnica, de problemele cu care ne confruntam acasa si la serviciu, de oboseala acumulata in timp (si implicit de lipsa unui program regulat de odihna).

Tratament


Dr. Razvan Vintilescu va propune un tratament pentru revitalizare si refacere a starii de bine, bazat pe ozonoterapie. Este un program destinat, in special, persoanelor care lucreaza intre 8 si 12 ore pe zi (sau peste), care se confrunta cu situatii stresante si care activeaza intr-un mediu de lucru solicitant din punct de vedere psihic. Medici, avocati, directori de companii sau manageri de departamente, toti sunt "candidatii" ideali pentru aceasta terapie. Cu totii au incercat fel de fel de vitamine, de tratamente homeopate si si-au facut toate analizele de sange la zi, in speranta ca vor gasi o solutie pentru problema lor, care sa le permita insa o activitate zilnica normala.

Proces

Desfasurarea tratamentului
Folosind ozonul, vom regla mecanismele biologice din corpul uman, care au avut de suferit din cauza stressului prelungit, a dietei inadecvate si a deprivarii de somn. Practic, pe parcursul a zece - douasprezece sedinte de autohemoterapie majora cu ozon, efectuate intr-un interval de cinci pana la opt saptamani, reglam metabolismul dumneavoastra prin intermediul nivelului de antioxidanti, crestem activitatea sistemului imunitar prin inducerea unui stres usor (mecanism similar ca actiune cu principiul vaccinului) si imbunatatim circulatia periferica si oxigenarea organelor vitale. Scopul este ca intr-un timp relativ scurt, fara a va afecta activitatea zilnica, sa va crestem posibilitatea de a tolera stresul, sa va redam capacitatea de a va odihni noaptea, sa va limpezim gandurile. Intr-un cuvant, sa va facem sa va simtiti mai "plini" de energie! Prin autohemotransfuzie majora se induce un usor stres oxidativ asupra organismului. Ca si reactie, creste cantitatea de antioxidanti din circulatie. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, creste eliberarea de oxigen din eritrocite , ceea ce duce la o mai buna vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarand degenerarea sistemului circulator si respirator care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, aceasta eliberare de oxigen in tesuturi duce si la un proces de creare de noi vase de sange in teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferita in domeniul vascular din cauza imbatranirii. Printre beneficiile unei oxigenari mai bune se numara: tratarea insomniilor, cresterea rezistentei la efort, scaderea oboselii cauzate de stress.

Efectele terapiei


Efectele terapiei cu ozon sunt date pe termen lung de tratarea factorilor de risc pe care ii au cei mai multi pacienti care sufera de oboseala permanenta si care pot conduce la decompensarea unor afectiuni grave, precum hipertensiune arteriala si diabetul. Rationamentul este simplu: acestea sunt bolile predominante in randul celor care acuza simptome de oboseala cronica, in principal datorita stresului si a comportamentului asociat acestuia: fumat, alimentatie nesanatoasa, consum de bauturi alcoolice. Dovezile clinice care stau la baza ozonoterapiei, citate in articole de specialitate, demonstreaza ca tratamentul cu ozon imbunatateste semnificativ functionarea ficatului si detoxifierea organismului dupa o viata de excese. De asemenea, scade nivelul glicemiei si previne complicatiile diabetului. Efectul antitrombotic, dar si cresterea oxigenarii tisulare scad riscul infarctului miocardic si al trombozelor venoase. In functie de rezultatele consultatiei initiale, pentru o refacere si o revitalizare cat mai bune, va recomandam si utilizarea complementara a saunei cu ozon.

//]]>