Insuflatii rectale

Insuflatiile rectale cu ozon reprezinta cea mai eficienta metoda de a trata afectiunile ficatului (colesterol crescut, TGP si TGO crescute si chiar hepatita C). Cum puneam si in alte sectiuni, terapia cu ozon este un tratament naturist fara efecte adverse si reactii secundare daunatoare, iar insuflatiile rectale sunt o metoda sistemica de administrare a acesteia, minim invaziva.

Procedura


Ea presupune introducerea unei sonde foarte subtiri aproximativ 6-7 centimetri prin orificiul anal si insuflarea unei cantitati de 300 de mililitri de ozon cu o seringa speciala in colon. Sonda folosita este de cateva ori mai subtire ca un supozitor, iar metoda nu presupune alte intepaturi sau recoltarea sangelui, ca in cazul autohemoterapiei majore. La nivelul colonului exista vase de sange foarte dezvoltate si cu o capacitate foarte mare de absorbtie , astfel incat ozonul ajunge imediat in circulatia sistemica. Toata procedura dureaza aproximativ 10 minute si este lipsita de durere. Efectele sale sunt exact aceleasi ca in cazul autohemoterapiei majore: antiinflamator, imunomodulator (la concentratii mici creste activitatea sistemului imunitar, sau o scade daca folosim concentratii mari - in cazul bolilor autoimune), miorelaxant. De asemenea, prin aceasta metoda de administrare se realizeaza o "curatare" a colonului de elemenetele negative pentru sanatatea pacientului. Cum in acest caz, nu se manipuleaza sangele pacientului, metoda poate fi folosita si pentru sportivii de performanta, fara sa fie considerata "dopaj".

Oxigenarea crescuta a organelor vitale este o urmare a unei mai bune eliberari a oxigenului din globulele rosii, iar ca reactie directa a organismului se inregistreaza o crestere a producerii de antioxidanti.

Metoda este de preferat in cazul varstnicilor, sau al pacientilor oncologici, unde venele sunt destul de greu de prins in vederea recoltarii de sange pentru autohemoterapie majora (sau in cazul pacientilor care nu suporta recoltarea de sange pentru ca la vederea acestuia li se face rau pe fond psihic).

Concret, studii clinice citate in articole stiintifice demonstreaza ca tratamentul cu ozon reduce nivelul colesterolului total , al LDL-colesterolului si al trigliceridelor. De asemenea, scade nivelul glicemiei si previne complicatiile diabetului. Efectul antitrombotic, dar si cresterea oxigenarii tisulare scad riscul infarctului miocardic si al trombozelor venoase.

//]]>