Pofta de viata: ozonoterapia in patologia specifica varstei a treia

Acnee
27 iulie 2017

Pofta de viata: ozonoterapia in patologia specifica varstei a treia

Doamna N.I., pensionara, in varsta de 72 de ani, a inceput tratamentul cu ozon in vara anului 2015, deoarece cu tot tratamentul medicamentos pe care il urma pentru o patologie multipla, de cativa ani nu mai putea sa mearga singura la piata, nici sa iasa din curte macar fara ajutor. Obosea repede, o dureau genunchii dupa cativa pasi. Daca mergea cativa zeci de metri, trebuia sa se opreasca imediat si sa se aseze. Practic, stilul de viata ii era extrem de afectat prin restrictionarea posibilitatii de miscare si de actiune, chiar si in interiorul casei. „Nu puteam sa mai fac curat de una singura, nu puteam sa ma aplec sa ridic ceva de pe jos”, spune doamna N.I.
Bolile pentru care se afla in tratament sunt: diabet zaharat insulino dependent, policitemia vera, boli cardiovasculare in diverse stadii si gonartroza. Tratamentul cu ozon a inceput cu infiltratii periarticulare la nivelul genunchilor, iar dupa o singura sedinta, mobilitatea a crescut semnificativ. Insa, dupa o zi, durerile au revenit. Atunci, tratamentul propus de medicii Centrului de Excelenta in Ozonoterapie si acceptat de pacient a fost de a urma o cura de 12 sedinte de Autohemoterapie Majora, combinate cu sedinte de infiltratii locale cu ozon. In timpul tratamentului s-au imbunatatit valorile glicemiei, au scazut durerile de genunchi, iar doamna N.I. a ajuns sa mearga singura la piata, cu tramvaiul, iar oboseala survenea abia dupa 2-3 ore de activitate intensa. „De doi ani nu mi-am mai simtit picioarele calde”, marturiseste dansa, referitor la contracararea efectelor secundare ale diabetului prin ozonoterapie.
Satisfactia cea mai mare a venit insa, la finalul programului terapeutic, cand ne-a impartasit cateva secrete: „Mi-a revenit pofta de viata. Este cel mai important. M-am apucat din nou de croitorie si fac rochii pentru papusile nepoatei mele. De cativa ani buni simteam ca nu mai merita sa fac nimic, ca oricum nu mai pot si sunt bolnava. Uite ca, acum, vreau din nou sa fac lucruri. Pot sa imi fac singura curat in casa, sa merg pe strada fara ajutor. Mai auzisem de ozonoterapie de la o prietena, dar nu credeam sa aiba efectul asta”.

//]]>