Electroterapie

Descriere

Electroterapia este o metoda medicala, folosita cu succes in terapia durerii si in recuperarea corpului dupa efort intens sau traume musculo-scheletale, fara a fi limitata insa la aceste domenii. Ea are la baza stimularea terminatiilor nervoase pentru a bloca transmiterea durerii si a intrerupe astfel cercul inflamator vicios in care se afla pacientul. Fiind una dintre cele mai cercetate metode teraputice, electroterapia a ajuns la nivelul in care, pentru anumite frecvente ale curentilor electrici, mentinute in cicluri pentru anumite intervale de timp, se pot obtine efecte de relaxare musculara, ori de crestere a tonicitatii musculaturii, inclusiv pe viscere. S-a constatat utilitatea folosirii curentilor in patologii inflamatorii, dar si in patologii parazitare, unde este scazuta semnificativ activitatea parazitilor.

Tratament


Dispozitivul folosit de noi pentru electroterapie, in clinica Skinmed, este incorporat in sauna cu ozon. Pacientul intra in sauna (fara ca aceasta sa fie pornita) si sta cu picioarele pe doua placute metalice, iar in maini tine doi electrozi. In functie de efectul dorit, exista peste 60 de programe prestabilite, cu durata intre 45 si 90 de minute, care constau in diverse cicluri de intensitati diferite. Intr-o atmosfera relaxanta, pacientul sta ca pe un scaun si asteapta ca programul sa se termine. Ceea ce simte el efectiv in timpul terapiei sunt mici “furnicaturi” pe membre.

Folosita impreuna cu infiltratiile cu ozon pentru relaxare musculara, sau cu autohemoterapia, aceasta metoda aduce beneficii certe pacientilor. De asemenea, in timpul efectuarii unei sedinte de sauna cu ozon, electroterapia poate fi folosita, numai ca pe o perioada mai mica.

//]]>