ANALIZA POSTURII

Analiza Posturii – cheia durerilor de spate si de genunchi

Picioarele ne dau dureri de spate!

Intelepciunea populara spune ca unde nu e cap, e vai de picioare. Anatomia corpului uman face insa niste precizari. Din cele 208 de oase ale scheletului, 56 sunt la picioare.
Structura, arhitectura tridimernsionala si modul in care talpa piciorului functioneaza sunt ESENTIALE in distributia tonusului si a tensiunilor musculare in tot corpul. Este vorba de mentinerea pozitiei bipede, a sistemului de stabilitate vertical antigravitationala.

Studiile efectuate pe sute de mii de persoane au relevat ca majoritatea durerilor de spate nu are cauza initiala la nivelul coloanei vertebrale! In momentul cand omul nu mai paseste corect, sau nu mai sta drept, corpul nostru are un “software” special, care incearca sa ii corecteze postura prin aplicarea fortei musculaturii pe articulatii si oase. Unii muschi se contracta mai mult timp si mai puternic, altii devin mai rar folositi, pentru ca mandibula, umerii si soldurile sa fie situate in planuri paralele. Insa acest efort vine cu o consecinta destul de grava: aparitia unor asimetrii corporale.
De asemenea, probleme stomatologice sau la nivelul urechii interne determina modificari ale posturii sau ale pozitiei de echilibru. Unii oameni incep sa mearga aplecati in fata, ori inclinati spre spate si nici nu sesizeaza acest lucru! Cert este ca, mai devreme sau mai tarziu, vor incepe sa simta dureri crancene de spate, lombar si cervical, iar la primele investigatii medicii nu vor gasi nimic in neregula la nivelul coloanei vertebrale. Vor lua medicamente pentru contracturile musculare, antiinflamatorii, vor face infiltratii, iar uneori, dupa ani de trai cu durere, vor gasi un doctor dispus sa ii opereze. Si, intr-adevar, astfel de probleme, lasate netratate, pot genera in timp distrugeri la nivel structural si anatomic, de la contracturi musculare cronice pana la hernii de disc, dureri de sold sau de genunchi! Iar daca afectarea este pe musculatura coloanei cervicale, pot fi dezvoltate incluziv fenomene de vertij si cefalee persistenta (dureri de cap atroce).

Cum ne tratam?


In primul rand trebuie sa aflam cauza durerilor de spate!
Prima cauza! Testul de postura efectuat in Centrul de Excelenta in Ozonoterapie analizeaza cele mai mici devieri de la postura normala. Aparatura speciala, computerizata, scaneaza pozitia piciorului in mers, dar si static. Determina o harta a presiunii, un model tridimensional al fortelor implicate si apoi suprapune aceste informatii peste o scanare anatomica a talpilor, astfel incat rezulta o diagnoza personalizata. De asemenea, se determina consecintele posturii viciate, prin analiza articulatiilor, a coloanei vertebrale si a felului in care ne pastram echilibrul in diverse situatii relevante.

Pe baza informatiilor colectate de platforma informatica Posturotest, se genereaza un model personalizat de sustinator plantar.
Aceste plantare (de fapt un fel de “talonete” cu o grosime de 3mm) vor aduce la normalitate informatiile provenite prin sistemul nervos din zonele care “functioneaza” deficitar. Concret, rostul plantarelor este de a actiona in trei directii: sa amortizeze zonele cu suprasarcina, sa modifice repartitia greutatii cu optimizarea presiunii exercitate de picioare pe sol si sa amelioreze modul in care creierul percepe postura (dupa principiul ca din momentul corectarii posturale, noua atitudine va deveni obicei).

Infiltratiile cu ozon au si ele rolul lor in reprogramrea posturala, deoarece produc decontracturarea grupelor musculare “blocate” si reduc semnificativ durerile de spate sau de genunchi, permitand pacientilor sa functioneze normal. De asemenea, prin infiltratiile de la nivel cervical se produce o relaxare profunda a musculaturii, circulatia sangvina nu mai este supusa unei presiuni suplimentare, iar miscarea capului este libera pentru a primi informatii din mediul ambiant (foarte important pentru functionarea sistemului de echilibru). In functie de simptomatologie, se poate asocia si Autohemoterapia Majora, cu rol antiinflamator si miorelaxant general.


Preturi PACHET Consult posturologie
(anamneza, analiza statica, analiza dinamica, analiza stabilometrica, postura generala si articulatii, recomandare tratament) + Control la 6 luni: 400 RON

CONSULT POSTUROLOGIE – 300 RON

CONTROL POSTUROLOGIE – 150 RON

OFERTA VALABILA PANA LA 25 DECEMBRIE!
CONSULT POSTUROLOGIE – 250 RON
PACHET 2 CONSULTATII – 400 ron
//]]>